Biografia

El Club de Futbol Banyeres és l’entitat esportiva més antiga de Banyeres del Penedès, un municipi català de la comarca del Baix Penedès. Des de la seva fundació l’any 1927, el CF Banyeres ha jugat un paper crucial en el foment de l’esport al municipi i la cohesió social entre els seus veïns i veïnes.

Fundació i inicis

El club va ser fundat l’any 1927, en un periode on l’auge del futbol a l’Estat espanyol estava a l’alça.

2000-2010

L’arribada del segle XX porta al club groc a viure una crisi esportiva i institucional que es fa patent al finalitzar la temporada 2005/06. L’equip finalitza la lliga com a 17è classificat de la Segona Territorial i certifica el descens a la Tercera Territorial.

Aquest factor, sumat també a algunes desavinences polítiques amb el consistori municipal, fan que el club estigui una temporada absent de les competicions.

És al cap d’un any, a la temporada 2007/08, que l’equip torna a inscriure’s i inicia un recorregut de tres anys a la darrera categoria del futbol català abans de tornar a pujar a Segona Territorial la temporada 2009/10, sumant 53 punts de 72 possibles i quedant líder destacat.

2010-2020

Amb el canvi de dècada, el CF Banyeres recupera la categoria (ara anomenada Tercera Catalana) que havia deixat enrere quatre anys abans.

A la campanya següent (2010/11), el conjunt groc manté la categoria amb solvència, sumant 40 punts i tancant la lliga en la 14ª posició.

Aquesta seria la tònica en les següents dues temporades, fins que l’arribada de l’entrenador Jordi Bernal a la 2013/14 catapulta l’equip a obtenir la seva millor classificació històrica.

En aquesta temporada dirigida pel tècnic vendrellenc, el Banyeres assoleix una meritòria 5ª posició, sumant 60 punts en 34 jornades i situant-se només per darrere d’equips importants com el Tancat, el Sant Pere i Sant Pau, el Torredembarra i el Vendrell.

L’any 2015 el club viu un altre moment important amb la inauguració de la nova gespa artificial al camp de futbol municipal, costejada per l’Ajuntament.

No serà fins la campanya 2018/19 que l’equip torna a veure’s abocat al descens a Quarta Catalana. Per contra, l’equip de veterans es proclama campió de la lliga de futbol 7 sumant 22 victòries, 4 empats i 4 derrotes.

Equip de Veterans (temporada 2018/19)
P